Dnevni program

Izvaja se v vseh enotah in traja 6 – 9 ur. Obsega vzgojo in izobraževanje, varstvo in prehrano otrok.

  • s programom za otroke od 1. do 3. leta
  • s programom za otroke od 3. do 6. leta
  • s programom za otroke v heterogenih skupinah
  • s prilagojenim programom za predšolske otroke 

Dan v vrtcu

  • Jutranji čas je namenjen mirnemu sprejemu otroka v skupino, pogovoru, poslušanju umirjene glasbe, igri v različnih kotičkih, odkrivanju in raziskovanju ali pa jutranjemu razgibavanju.
  • Prehranjevanje je prilagojeno otrokom v posameznih oddelkih in ritmu življenja v vrtcu. Zajtrk poteka med 8.00 in 9.00, kosilo pa med 11.00 in 12.30. V popoldanskem času od 14.00 ure naprej imajo otroci popoldansko malico. Hrana je pestra in raznolika; trudimo se slediti smernicam zdravega prehranjevanja. Ves dan imajo otroci na razpolago sadje, nesladkan čaj in vodo. Z vzgojnega vidika otroke navajamo na prehranjevalno kulturo in zdrave prehranjevalne navade.
  • Dopoldan življenje v vrtcu poteka v vsaki skupini po njihovem programu. Spontana igra otrok se prepleta s strokovno pripravljenimi individualnimi in skupinskimi dejavnostmi, med katerimi lahko otrok izbira. Otroci raziskujejo, eksperimentirajo, se dogovarjajo in vzpostavljajo medsebojne odnose z vrstniki in odraslimi. Med seboj se srečujejo otroci različnih skupin. Pridobivajo si izkušnje na vseh področjih: gibanje, jezik, družba, umetnost, narava in matematika. Vzgojiteljica in pomočnica vzgojiteljice poskrbita za spodbudno učno okolje, ki otroku omogoča igro in učenje v skladu z njegovimi razvojnimi potrebami.
  • Počitek poteka različno in je prilagojen starosti otrok in njihovim potrebam. Počitek je lahko na ležalniku ali pa gre za t.i. »aktivni počitek«, kjer se otrok ukvarja s kakšno mirno aktivnostjo (poslušanjem glasbe za umirjanje, poslušanjem branja in pripovedovanja strokovne delavke, reševanju ugank, risanju, družabni igri) ali nadaljuje z dejavnostjo, ki je potekala že dopoldan. V tem času potekajo tudi morebitne obogatitvene dejavnosti po vnaprej dogovorjenem urniku.
  • Dan v vrtcu se zaključi s spontano igro v igralnici ali na prostem.
Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.