Projekt OPK - »Vzpostavitev, dopolnitev in pilotni preizkus modela ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti na področju vzgoje in izobraževanja.«

Namen uvedbe programa OPK je opredelitev skupnega koncepta ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti (model UZK) na ravni vzgojno-izobraževalnih institucij (raven vrtca, osnovnih in srednjih šol) ter posredno evalvacije na ravni izobraževalnega sistema. Omenjen koncept pa bo v okviru programa pilotno preizkušen.

Temeljni cilji programa:

  • vzpostaviti enotnejši sistem UZK
  • okvirno poenotiti razumevanje in pristop k samoevalvaciji šol in vrtcev z upoštevanjem področnih specifik
  • krepiti zmožnosti za izvajanje samoevalvacije na sistemski, organizacijski in individualni ravni
  • razviti in pripraviti izbrane obvezne ter izbirne referenčne okvire in kazalnike za uvajanje izboljšav in s tem povezano samoevalvacijo vrtcev in šol
  • vzpostaviti strokovna jedra na javnih zavodih za podporo vrtcem in šolam pri UZK

 

V ta namen razvojni tim Vrtca Murska Sobota spremlja življenje in delo zavoda in načrtno evalvira, uvaja spremembe in pripravlja smernice razvoja zavoda.

Prednostna področja, s katerimi se razvojni tim ukvarja so:

  • klima zavoda (medosebni odnosi),
  • profesionalna rast zaposlenih,
  • načrtovanje, izvajanje in evalviranje izboljšav pedagoškega dela, ter spodbujanje in omogočanje procesov refleksije, raziskovanja in dialoga.

Vrtec Murska Sobota je v projekt vključen kot pilotni vrtec.

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.