Programi za otroke s posebnimi potrebami

V skladu z odločbo o usmeritvi se lahko otroci s posebnimi potrebami vključijo v program za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo ali v prilagojeni program za predšolske otroke, ki ga izvajamo v enoti Gozdiček.

Program za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo

Program izvajamo v tistih oddelkih, v katere so na podlagi odločbe o usmeritvi vključeni otroci s posebnimi potrebami.

V našem vrtcu dodatno strokovno pomoč izvaja Mojca Buzeti. Otrokom nudi dodatno strokovno pomoč v skladu z odločbo o usmeritvi. Pri svojem delu se posvetuje s strokovnimi delavci v oddelku, svetovalno službo in po potrebi tudi z zunanjimi strokovnjaki, ki obravnavajo otroka. 

Za otroke s posebnimi potrebami strokovna skupina, ki jo imenuje ravnateljica vrtca, pripravi individualiziran program, v katerem so natančneje opredeljeni cilji in oblike dela na posameznih vzgojno-izobraževalnih področjih, prilagoditve, strategije vključevanja otroka s posebnimi potrebami v skupino ipd..

Za informacije glede vključevanja otrok s posebnimi potrebami se lahko obrnete na svetovalno delavko Matejo Kolmanko, telefon: 02 531 12 38, E-naslov: matejakolmanko@gmail.com.

Prilagojeni program za predšolske otroke

Prilagojeni program za predšolske otroke izvajamo v enoti Gozdiček. V oddelek  s prilagojenim programom so vključeni otroci, ki so v skladu z odločbo o usmeritvi usmerjeni v prilagojeni program za predšolske otroke.

Za otroke, ki so vključeni v oddelek strokovna skupina pripravi individualizirani program. V oddelku s prilagojenim programom je več priložnosti za osebni pristop in individualizacijo, to je prilagajanje vzgojno-izobraževalnega procesa posameznemu otroku (njegovim zmožnostim, trenutnemu interesu, počutju …). Strokovne delavke veliko sodelujejo tudi z ostalimi oddelki in otrokom v skladu z individualiziranim programom omogočajo tudi prehajanje med programi.

Za informacije glede vključevanja otrok s posebnimi potrebami se lahko obrnete na svetovalno delavko Matejo Kolmanko, telefon: 02 531 12 38, E-naslov: matejakolmanko@gmail.com.

 

Dobrodošli

Spoštovani obiskovalci! S prenovo spletne strani želimo staršem in vsem obiskovalcem strani ponuditi preglednejšo in še zlasti bolj informativno spletno stran. Trudili se bodo, da vas z objavljenimi vsebinami informiramo o našem delu in aktivnostih. Vabimo pa vas tudi, da nam posredujete vaša mnenja, predloge, pohvale in konstruktivne kritike. Vabljeni k sodelovanju.

Osnovni podatki

Talanyijeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Id. št. za DDV: SI97605794
Matična št.: 5051304000
TRR: 01280-6030639808

Kontaktni podatki

Telefon: 02/530-12-34
Telefax: 02/530-12-35

E-naslov: info@vrtec-ms.si

Prijava na e-obvestila

Izberite enote iz katerih, želite prejemati obvestila:
Spletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Preberite več o piškotih.